La Luna
*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties ----------------
***

 

   De virtuele vriendschapsband

   van La Luna`s 'the blue moon'

 

 


 

Mijn Webwinkel

Link: www.riava.nl

Riava©art

Kalenders, Kaarten, Poosters en Lijsten

♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣ ♣

 

Mijn YouTube filmpjes

 

 

 

 

***

 

Ontworpen kaarten uit mijn webwinkel

 

 

 

 

 

Linken

Mijn Linken

 

Vrienden linken ♥

 

Categorieén ------------
***

 

 

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

***

 

MIJN BOEKEN

La Luna & de Monster Minstreel

Gedichtenbundel,

samen met Clemens Klaas

Gedichtenbundel Afscheid

Pluim de Perkkabouter

het Tuin-Alfabet

Dop de Dierenkabouter

het Dierentuin-Alfabet

Bloemenelfjes - Lente

samen met Christl Vogl

Bloemenelfjes - Zomer

samen met Christl Vogl

Bloemenelfjes - Herfst

samen met Christl Vogl

Bloemenelfjes - Winter

samen met Christl Vogl

Gedichtenbundel Troost

Gedichtenbundel Hoop

Gedichtenbundel - Elfenland

Gedichtenbundel - Nevelland

Dierenrijm - Zoo logisch

Dierenrijm - Zoo logisch {2}

 

 

 

 

16

 

Het gedicht 'Minstreel' .... een kijkje in de keuken van de nieuwe

bundel in de maak: Mijmeringen ( verzamelde werken)

Dit is een gedicht wat ik ooit voor Clemens, de Monster Minstreel

heb geschreven ... en nu in het nieuwe jasje gestoken !!!

 

 

Reacties

Clemens op 06-03-2014 23:24

Zoowww jij doet wel erg je best om dat boek ook door mij te laten kopen! :)

Maar, ik vind hem prachtig mooi. Wauw. Stijlvol hoor dat zwart/wit. Je bent wel druk zeg met het creatieve gebeuren! Leuk, en goed. Ik denk, dat de sfeer van het boek wel heel anders wordt dan van veel afzonderlijke versies van gedichten in het verleden. Zoals je in deze freubel ook niet direkt kunt zeggen of er een stemming overheerst, licht of donker, zo merkte ik dat ook in andere bewerkingen van klassiekers. Het wordt dus subtieler! En gelaagder. En van die dingen.

Da's niet gek gedaan! Als je dat ook wilt, natuurlijk. Ik hou ook wel van uitgesprokenheid, soms, zoals de nachtkastelen, maar er zijn gewoon meer mogelijkheden.

Btw wat ik vergat te zeggen bij je nieuwe filmpje: wat een beeldkwaliteit! :)  Mooi hoor, dan ga je zelf ook glimmen van zo'n glimmend filmpje hè? Geluidskwaliteit kan ik even niet bepalen maar lijkt me oke.

O en nog even over deze freubel: hij is zeker mooi, maar ik heb het gevoel dat ie nog íets scherper zou kunnen...  ik weet niet waar het aan ligt!  Dwz: bij mijn laatste gedicht was Imageshack een probleem, ik kon daar niet in de hoogste kwaliteit uploaden omdat ze geld vragen nu. Dat moet ik misschien nog eens regelen, misschien niet.

Wil ècht niet vervelend zijn hoor, maar je wilt ook in dat boek goed voor de dag komen  natuurlijk....

Ga zo door meissie, ga zo door...  en daaanku voor mijn nieuwe jas!

Past een roosje bij, hè. ☼

La Luna op 06-03-2014 23:45

Ha Clemens, dank voor de complieszzzz !!

Deze bundel komt gewoon alles in wat ik heb, simpel zwart/wit met alleen een kleurcover, zodat hij niet duur wordt. Ik maak hem eigenlijk grotendeels voor mijzelf om alles eens bij elkaar te hebben en zwart/wit voor de betaalbaarheid ... ik beschreef het net wat loggen naar beneden, hoe en wat. Met vaste achtergrond met een enkel detail erbij, wat bij het gedicht hoort zoals de minstreel en muziekbalk bij dit gedicht. Om alleen maar tekst neer te zetten vond ik ook niks en dit was een mooie tussenweg als achtergrond ... er staan 1200 gedichten te wachten om behandeld te worden, de helft is dubbel en kan weg hahaha en dan nog wat wat er niet in komt omdat het niet goed genoeg is en dan hou ik er nog zat over, lol. Dus dat moet geen jaren gaan duren. O Ja ... hij is hier niet vaag om te zien, de plaat, maar in het echt is hij veel groter en scherper voor in het boek, dit is een blog-verkleinig en die wordt altijd minder '-))

Fijn dat de beeldkwaliteit goed is bij het laatse filmpje, dat heb ik het liefst :-))

Ik load alles in dit blog op via dit blog dus zal wel zo vol zitten hahaha, maar dan zet ik de filmpjes wel aan de zijkant met een link enzo ... we zullen zien, tot nu toe heb ik gelukkig geen last van een uploadprogramma zoals Imageshack die dan geld gaat vragen, ullerig he :(

Zo en nu lekker druifjes eten,

tot tiks en een goede nachtrust voor je

Liefs, Luuntje xx ♣

Clemens op 07-03-2014 00:14

Heyhey :)  Alstublieft !

Ah, ja ik had die reaktie ook gezien in de mail,  kijk later of ik daar nog iets toe te voegen heb, nu even deze. Ja dat is slim wat betreft de betaalbaarheid van de bundel. Ergens jammer maar het is ook een proces waar je even doorheen moet - ik heb die overwegingen nl. ook al wel gemaakt, als ik zelf nog iets wil uitgeven. Vraag me trouwens wel af of ik dat vanwege dubbelingen, bij Lulu moet doen.

Maar klopt, uiteindelijk moesten die gedichten eruit, en als die mooi kunnen worden vastgelegd is dat al heel wat. Met natuurlijk wat versiering! Maar, het hoeven niet persé allemaal kleurenfoto's te zijn. Sinds ik zelf iets moet regelen is het toch maar een enkele keer helemaal raak :)  Maar dan is het wel extra leuk hoor dus het blijft een mooie extra bezigheid die ik nu ook heb ontwikkeld!

Ik denk, dat het sowieso nog wel iets gaat kosten, als dat zo'n pittige overzichtsbundel wordt! Maar toch, hè.

Nog een mooie klus voor je... maar het scheelt van de dubbele, haha. Klopt wat je zegt, er blijven ook altijd gedichten waar je zelf achteraf van zegt, tja... Dat heb ik ook bij veel dus ik heb al vaak dingen afgeschreven, en andere inderdaad herschreven of op gepuzzeld, maar sommige waar ik van hou krijg ik niet rond, zo jammer dan... 

Maar we moeten ons niet laten opjutten he, het gaat nu even om kwaliteit :)   Of zo.

Hoe waren de druiven? Zo laat nog dat frisse spul, brrr... Maar ja ik heb hier nog een restje  warme maaltijd, das eigenlijk raarder.

Trusten en o ja, over de rituelen rond pillen en spuiten, bah... dat is nog weer anders dan ik al moeilijk vind. Ben ook met stomme dingen anderhalf uur bezig en 's morgens 2 uur... Maar het spuiten met name lijkt me rot. Mja.. pillen ook. Maar ik weet, het is niet anders... er komt wel soms wat routine in, wat gewenning en dat je intussen alvast met je hoofd bij andere dingen kunt zijn? Want dat is in dit geval wel gezond lijkt me. Al hebben ze me geleerd om met mijn hoofd niet alle kanten op te dwalen, maar te denken wat ik doe en doen wat ik denk. Er zijn uitzonderingen.

Sterkte met de rituelen!

Liefs en een vriendelijk hugje,

Clemens.

lia op 09-03-2014 08:34

Geweldig als iemand zo'n mooi gedicht over je maakt.

Het zwart wit maakt het helemaal tot een prachtig geheel. 

Fijne zondag

lieve groet

lia.

Clemens op 09-03-2014 20:13

Ha Lia, ja dat klopt hoor! Een hele eer!

Riava op 13-03-2014 02:31

Dank je Lia ;-) xx ...

Het klopt, zwart/wit kan ook mooi zijn en er zit onder ieder gedicht wat ik in de bundel *verzamelde werken* stop een ander mooi bijpassend stukje plaat '-)

Een fijne donderdag voor je

Liefs

La Luna xx

Riava op 13-03-2014 03:00

Hellow Clemens,

Ik heb eens bij de drukkerij rond zitten neuzen (niet Lulu) en dan zie ik toch, wat ik al een beetje wist dat een kleurenboek zo`n 15 euro duurder is dan een zwart/wit .... en dat is te veel haha.

Dit is een best project, die verzamelde werken, maar dan heb ik rust in het hoofd en op de pc, alles staat wel onder 5 categorieen maar per categorie is het een aardige chaos, dichtwerk op kladblok, in word, op een plaat/graphic, soms dubbel enz enz, soms bij de verkeerde categorie en dat wordt nu mooi gelijk uitgezocht en vastgezet en het lijkt me heerlijk om al het werk wat ik mooi vind en veel waarde heeft (ieder in zijn categorie) in 1 dik boek fijn bij elkaar te hebben. Ik heb er nu rond de 40 gereeed en het wordt best mooi .. al zeg ik het zelf hahaha

De afzondelijke onderwerpen gaan ooit weer in kleur in een kleinere bundel als het ooit zover komt.

Trouwens, om honderden kleurenplaten te gaan maken is ook geen gein :-)) .. want de hele oude graphics zijn veel te klein om bruikbaar te zijn en er zitten bar slechte tussen van lang geleden :-))

Wat zijn dubbelingen? :-) ... nee, lulu is ook niet goedkoop, misschien dat je ooit ook bij een ander kan gaan neuzen, beter ... !!! En de verzendkosten via Lulu zijn helemaal een ramp ..

Zonde he ... dat je een geliefd gedicht dan niet rond krijgt, dat is balen ja.

En helemaal fijn als de achtergrond er perfect bij past als bijpassend jasje ja !!!!

De druiven waren heerlijk zoet, ik heb er nog een paar, altijd lekker :-))

Tja dat spuiten is ook het vervelendste stukje van de dag, want het is niet alleen een nare verplichting (zonder ga je simpelweg dood) maar het doet nog zeer ook (moeten ze toch eens wat leukers voor uitvinden '-))) ... en ja, heb je gelijk in, je moet er zeker je kop bijhouden dan want als je teveel of te weinig spuit gaat het ook niet goed.

Voor jou ook een drama hoor, al die kostbare tijd die je in die *stomme* dingen, zoals jij ze noem,t moet stoppen, ullig hoor en elke dag weer  !!! ... Sterkte ook daarmee !!!

Liefs

Luuntje xx ♣

Clemens op 13-03-2014 23:34

O, haha, ik moest zo nadenken wat ik ook alweer met "dubbelingen" had bedoeld. Op zich natuurlijk hetzelfde als jij, nl een gedicht dat op twee plekken voorkomt, of in twee versies. In dit geval: als ik een gedicht dat al in La Luna en de Monster Minstreel stond opneem in het totaalwerk (voorlopig) van de Monster Minstreel, en dat komt bij een andere uitgever uit, kan de oude uitgever zeggen dat ik van hen en jou jat. Dat zou vervelend zijn.

Maar, het klinkt als een goed plan Luun: een mooie bundel van het werk dat je ècht wel durft te laten zien aan de wereld, èn grote schoonmaak in het creatieve huis!

Wat dat laatste betreft, snap ik ook. Bij mij in de computer is het al niet echt schoon...   In het mapje "Verwerkt"  is nog lang niet elk gedicht gedeponeerd dat is verfreubeld, en bij de Onverwerkte is vanalles al af. Dat gaat dan alleen om de teksten, want elders heb ik natuurlijk nog heel veel proefversies tussen de uiteindelijke platen zitten :)  Zulke dingen.

Wel zit het meeste in de map The Luna Files :) Dat vond ik zo leuk klinken!  Die is dus gigantisch want daar zitten ook veel van die plaatjes en foto's die je nog eens denkt te kunnen gebruiken. U weet :)

Wat een werk is het he, zo'n boek zelfs al is het een overzicht van bestaand werk. Ik vermoed, dat veel mensen dat er niet aan af zien... maar maakt niet uit. Als het maar mooi wordt en overal netjes verzorgd. En dat gaat geloof ik lukken.

O ja, maar dan nog de kosten, pfff....  als er ook nog 15 euro bovenop komt is dat zeker niet te doen, nee. Mensen fronsen al bij 17 euro voor La Luna en de Monster Minstreel, en dan leg ik uit dat onze winkelier voor dat ene exemplaar dat ie nog niet eens verkocht heeft, 19 euro vraagt... Maar het zijn inderdaad voor een te hoog percentage de portokosten!

Weet je wat ik wel denk? De mensen willen zien dat ze voor meer geld, meer boek krijgen. Dus het helpt al als je laat zien dat het allemaal foto's zijn, en dikker papier maakt het boek ook geloofwaardiger :)   Helaas moeten we kiezen. Nou jaaa...

Het ziek en zo zijn, ja klopt dat is me een hoofdstuk apart hè. Er gaat me veel teveel tijd inzitten, en pijn en energie ook. Ergens wil je heel andere dingen doen en vooral meer. Je weet wel. Het mocht nog wel van een psych, in mijn geval! Maar nee. We zijn voortdurend bezig met niet teveel willen en blij zijn met wat er wèl is en kan.  En ik moet zeggen, dat heeft me wel extra scherp laten letten op die positieve dingen.

Maar toch. En weet je, door wat ik nog allemaal wil verleg ik ook te vaak de grens van het naar bed gaan 's nachts, nog steeds wel.  Ik wil èn iets nuttigs doen, èn daarna wat relaxen... net als iedereen. Stom he.  Afijn, ik probeer zo verstandig mogelijk te zijn!

Dankje, voor je wensen en het begrip, en voor jou natuurlijk ook hoopjes/bergen sterkte!  We zullen het redden! En tussendoor nog wat mooie dingen maken!

Liefs en allerlei lichtstraaltjes ☼,

Clemens.

Ferry & Jacqueline op 15-03-2014 14:17

Goedeiddag Luna,

Prachtig gedicht heb je geschreven. Zwart en wit is ook heel erg mooi om te zien. Heel mooi gedaan met bewerking Luna.

Fijne weekend gewenst.

Liefs Jacqueline & Ferry.

Riava op 16-03-2014 12:59

Hallo Jac en Ferry,

Dank je wel meis voor je lieve comlimenten,

zwart - wit is eens wat anders he ;-)) en goed

voor een wat goedkoper boek qua drukkosten :-))

Veel liefs weer voor jullie en een fijne

zondag

Luna xx ♣

Riava op 16-03-2014 13:12

Hallo Clé,

Je hoeft niet bang te zijn voor dubbelingen in ons geval, ten eerste is een verzameld werk ... Alles !!! En ten tweede Lulu maalt niet om wat er gemaakt wordt, maar wat er verkocht wordt en toen die tijd kende ik alleen Lulu om een boek te creéren. Qua inhoud zullen ze nooit ergens op wijzen, want ze zijn meer drukkerij als uitgeverij in het aanleveren van ... later gaan ze als uitgeverij wel je boeken op zoveel mogelijk plekken proberen weg te zetten en dat hebben ze weer voor op de online uitgeverijen !!! ...

Wat leuk die Luna files, dat klinkt zeer mooi, bekt lekker he hahahaha ...

Ik zal ooit eens proberen het LL en de MM in een ander jasje te gieten, wat ook veel goedkoper kan, denk ik nu ... gewoon voor hier op de schap zal maar zeggen. Het klopt wel, die prijzen zijn niet meer op te brengen en Lulu wil dan ook nog een schep aan verzendkosten en ondertussen wordt het boekje onbetaalbaar ... zonde

Ja het klopt ... je wilt zo veel en je kan zo weinig, of over de grenzen gaan en daar dan gelijk voor moeten boeten ... gelukkig heb ik bij het revalidatie-centrum wel goed geleerd te doseren en af te wisselen en geduld te hebben en het logische er van in te zien, lol. Er moeten alleen nog een peloton meer uren in 1 dag zitten en dan zijn we er '-)) toi toi xx

Zo ik ga aan de slag hier .... moet nog van alles gebeuren :-))

Liefs en een fijne dag

Luuntje xx ♣

Clemens op 17-03-2014 00:29

Ah, ja... geduld is een mooie uitvinding, wordt helaas iets te weinig geleverd dus die prijs stijgt ook :)

Zucht...

En uren wil ik ook!

Nou ja... we modderen vrolijk voort en soms zijn er positieve ontwikkelingen, daar houden we ons maar aan vast. Gaaf dat je zoveel hebt gehad aan dat revalidatiecentrum!

Oke, ik snap wat je bedoelt met die dubbelingen.  Dat is in principe zo, maar je hoort vaak over problemen als uitgeverijen voor zo'n overzicht de rechten willen krijgen/kopen van werk dat bij een andere uitgever is verschenen. En dan hebben we het nog niet eens over de muziekindustrie, haha.

Maar goed, dat moet ik ook maar gewoon gaan proberen.  En wat jij zegt, een nieuwe uitgave van onze bundel, kan ook mooi zijn, bedoel je net als bij jouw overzicht, een meer eenvoudige vorm en zwart wit?  Ik zou dan misschien tegelijk (alvast) een paar gedichten iets kunnen corrigeren, aanpassen...  Overigens zijn er dan op een gegeven moment drie bundels op de markt met voor een flink deel, dezelfde gedichten...  dat je dat weet. Maar misschien niet erg.

Oke, dat is voor later hè.

Een ijzersterk begin van de week wens ik je!

Liefs, Clemens.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl